Økologisk Havregryn
Havregryn Økologisk
Havregryn kommer fra havreplanten (Avena sativa). Planten er omtrent 1,2 meter høy. Havre er hjemmehørende i Sørøst-Europa og Sørøst-Asia, og det er en kornsort som har vært dyrket siden 7000 f.Kr. Havregryn inneholder mange karbohydrater og proteiner, og er derfor et mye brukt produkt i tilberedningen av frokost.
Produksjonsprosess for havre
Etter innhøsting blir havrekornene først vasket og fjernet fra skallet, disse ytre braktebladene av kornet er ikke spiselige. Deretter blir kornene varmet opp og kuttet i biter. De kuttede bitene blir deretter kombinert og danner havregryn.
Sunne egenskaper ved havregryn
Havregryn inneholder mye fiber og har en gunstig effekt på tarmene. I tillegg inneholder havregryn mange langsomme karbohydrater, som sørger for at kroppen opplever energi lenger og at blodsukkeret forblir stabilt. Til slutt sørger havregryn også for at du er mindre tilbøyelig til å bli sulten, fordi kroppen er mettet lenger.